Spännande barn- och ungdomsböcker

Letar du efter spännande barn- och ungdomsböcker? Engagerande, roliga och berörande böcker som underhåller ditt barn på ett sätt som du bara drömt om? Då då har du hittat rätt. Beställ den roliga och äventyrliga boken om Molly och den märkliga fröken Saga Blom eller den spännande ungdomsboken Filijokus Franssons vidunderliga värld. 

Om författaren Agneta Wallner

Redan som femåring bestämde jag mig för att bli författare och hade turen att ha inspirerande svenskalärare som sporrade mig i författardrömmen. Men det tog många år innan jag äntligen förverkligade min dröm 2011 och publicerade min första bok. 

Och först 2020 vågade jag ta steget att starta eget företag. Förutom att ge ut mina egenproducerade böcker erbjuder jag marknadsföringstjänster åt företag med fokus på Storytelling.

När jag släppte tryggheten och startade Melavi Info – Storytelling With Heart  fann jag mig själv. Eller som Skorpan i Bröderna Lejonhjärta av Astrid Lindgren säger när Jonatan frågar om Skorpan är rädd:

"Jo, jag är rädd! men jag gör det ändå Jonatan, jag gör det nu och sen bli jag aldrig mera rädd."

Jag driver är även läs- och skrivprojektet Glada Hudik SagoKraft där  Hälsinglands Sparbank involverats, där jag är ute och föreläser om mitt författarskap på lågstadiet. Med Mollyboken som inspirationskälla får barnen sedan skriva egna berättelser. Projektet har varit mycket uppskattat. Hör läraren Annika Moberg om projektet.

Agneta Wallner barn och ungdomsboksförfattare från Hudiksvall

Filijokus Franssons vidunderliga värld

Filijokus Franssons vidunderliga värld

14-årige Filijokus Fransson flyttar med sin familj till den lilla hälsingeorten Viksvalla. Filijokus är innerligt trött på att flytta runt och på att tvingas byta skola hela tiden på grund av sin mammas idiotiska arkeologuppdrag.

Men ingenting i Viksvalla blir som han tänkt sig. Redan första skoldagen träffar han den gåtfulla tjejen Magda. Hon påstår att Filijokus kommit till Viksvalla för att hjälpa henne att leta efter sin försvunna pappa, men Filijokus vill helst vara ifred. Motvilligt börjar han ändå hjälpa Magda i sökandet och oförklarliga händelser inträffar med spår som leder till ett försvunnet vikingaskepp. Plötsligt inser Filijokus att han är en del av ett stort vidunderligt pussel och han dras in i ett äventyr på liv och död.

Pris: 175

Molly och den märkliga fröken Saga Blom

Molly och den märkliga fröken Saga Blom

Kapitelboken med bilder handlar om Molly som går i lågstadiet och är skoltrött. Hon har en dum, elak fröken som heter Ruttan som hon avskyr. Därför bestämmer sig Molly och bästa kompisen Fia för att sluta skolan. De ska bara gå en dag till för träslöjden vill de inte missa. 

När de kommer till skolan nästkommande dag visar det sig dock att fröken Rut Öberg ramlat och brutit båda benen och ena armen. Istället får de den speciella vikarien Saga Blom som far in genom dörren som ett yrväder  med sina konstiga väskor och färggranna kläder, och allt förändras, precis allt. Lektionerna blir plötsligt roliga, mobbarna sätts på plats och hela tiden inträffar en massa magiska saker runt Saga Blom. Ingen vill någonsin att Ruttan kommer tillbaka.

Pris: 175 kr

Mollyboken - första boken Assar fastnade för

Christine Nilsson letade länge innan hon hittade en bok som fängslade sonen Assar. Det direkta språket, handlingen och de härliga karaktärerna gjorde att Assar älskade och kände igen sig i historien om Molly. Diskussionerna som påföljde efter kvällsläsningen var livliga:

”Jag ska villigt erkänna att jag var en smula avundsjuk när jag hörde hur Christine och Assar diskuterade om kvällarna. Jag har aldrig hört Assar så här förut runt en bok. Jag funderade över vad det var för en berättelse som engagerade honom så totalt.” 
Pappa Magnus Nilsson

Projekt Glada Hudik SagoKraft

Molly och den märkliga fröken Saga Blom är den första boken i en kommande serie. Illustratör är Jens Ahlbom. Jens har bland annat illustrerat böckerna om Mulle Meck. Mollyboken, som älskas av både pojkar och flickor, rekommenderas för  barn mellan 6 -11 år.

Mollyboken ingår i läs- och skrivprojektet Glada Hudik SagoKraft. Ett samarbetsprojekt mellan mig, Agneta Wallner och Hälsinglands Sparbank som inledningsvis inkluderar en kommunal- och en friskola.

GH SagoKraft vill få barn att intressera sig för läsning redan i tidig ålder som en ovärderlig nyckel till inlärning. Eleverna kommer även att få inleda och fullfölja en egen skrivprocess i syfte att ta tillvara på deras ännu ocensurerade fantasi. Projektet vill också förmedla styrkan i att kunna sätta ord på känslor och händelser på vägen genom livet. GH Skrivkraft bidrar till intergreration samt motverkar utanförskap och destruktiva beteendemönster.

Projekt_Glada_Hudik_SagoKraft
Hudikskolan är först ut i Glada Hudik SagoKraft

Tack för superspännande läsning, kunde verkligen inte sluta läsa. En massa fina detaljer och underfundigheter och en känsla av att kämpa för något man tror på förmedlas i denna fina bok. Lyllo er som inte har läst Filijokusboken än.

Åsa Bergshem, Hudiksvall

En otroligt spännande ungdomsbok om Filijokus som även går hem hos vuxna med fantastiska karaktärer och ett underbart språk. En tydlig röd tråd med mystiska föremål och händelser som knyter ihop storyn. Bland det bästa jag läst. 

Anna Jakobsson

Men hörrddu!!! Vad du än gör i livet så fortsätt att skriv!!! Filijokus är ju en riktig bladvändare, sanna mina ord, luftkramar.

Britta W, Hudiksvall

Har precis läst klart denna spännande bok. 2 kvällar där jag inte kunnat sluta läsa om Filijokus fast klockan varit mycket. Kan verkligen rekommendera denna både till vuxna och barn.

Annette Lundin

Detta är en fantastisk spännande och bra bok. Vi får följa några intressanta karaktärer, Filijokus, som drömmer märkliga drömmar, Magda som letar efter sin försvunna pappa och den arga professorn som kanske inte är så elak ändå. Detta leder till ett spännande äventyr med rötter ända från Vikingatiden. Allting har ett sammanhang och vi lär oss att inte döma folk för hårt, för det är aldrig försent att ändra sig! Med stor fantasi och inlevelse har nu Agneta hittat hem och skrivit en vidunderlig bra bok, som jag kan rekommendera till både ung och gammal att läsa. Jag hoppas att denna bok följs av många fler!

Anna-Karin Wingren, Linköping

Hej Agneta, nu har jag läst ut din senaste bok ”Filijokus Franssons vidunderliga värld” och den var verkligen värd att läsa. Så mycket historia i en så liten bok, jag blev helt tagen. Jag vill läsa mer av dina historier! Tack

Kicki Boström, Hudiksvall

Vidunderliga Agneta Wallner! Vår barndomsstad Hudiksvall kallad Viksvalla skildras i denna spännande ungdomsbok. En fantastisk berättelse med äventyr i både nutid och vikingatid. Men också en mångfacetterad historia om rädslan att bli övergiven och längtan efter kärlek och samhörighet! En bok som alla borde läsa. 

Åsa Alström Johannesson

Vi har läst den fantastiska boken om Molly och Saga Blom. Astrid och jag ger den 10 av 10. Alltså wow vilken bok. Astrid har 2 storasystrar som gärna läser för sin lillasyster på kvällarna, men när jag som mamma läst första kapitlet för henne var jag såld. Vi bestämde att bara vi två skulle läsa då vi tyckte den var sååå bra! Igår när vi läste det sista kapitlet sa hon, Neeej, den får inte vara slut det här är den bästa bok jag läst. Tack för en härlig läsning.” 

Anna och Astrid Hellström, Hudiksvall

Bästa stunden på dagen är när Edwin 11 år och jag kryper upp i hans säng och läser ”Molly och den märkliga fröken Saga Blom”. Varje kapitel är som ett äventyr en underbar värld som vi förflyttar oss in i. Vi skrattar högt och förundras över hennes upptåg. En magisk bok.” 

Maria och Edwin Novotny, Göteborg

Även som farfar/morfar har man stor behållning av denna mysiga bok om Saga Blom. Miljö och karaktärer känner man igen och kan identifiera sej med- utom titelpersonen som lämnar fritt spelrum för fantasin. En bok man gärna läser med eller för barnbarnen.” 

Ingmar Lundgren, Hudiksvall

Mollyboken är helt fantastisk!!!! En av de allra bästa barnböckerna jag och barnen läst. Flera kvällar fick dom vara vakna längre än vad dom borde.”

Anette Sahlin, Söderhamn

”Mycket underhållande, humoristisk och mysig kapitelbok för barn. Rekommenderas varmt. En härlig läsupplevelse om Molly och Saga Blom som kittlar.

Lena Brolin, Varberg

"Berättande som dröjer sig kvar!"